Samtalsterapi i Ronneby

Ina Nissen - din gestaltterapeut

Behöver du proffsig samtalsterapi?

Ibland kan livet kännas komplicerat och för att ta oss vidare behöver vi rätt stöd. Men även rätt läkningsprocess från det som gjort oss sårbara. Gestaltterapi är en relationsbaserad terapiform med humanistiska samt existentiella inslag. Hos mig, Ina Nissen, får du det stöd och den mänskliga kontakt som behövs för att hela livets sår. Välkommen att höra av dig!

Livserfaren gestaltterapeut

Jag är en utbildad samt auktoriserad gestaltterapeut, men mitt intresse för den här sortens samtalsterapi startade redan då jag själv var klient. I mitt fall var det ingen kris som sökte mig till terapin, men jag och min man valde att gå i parterapi för att fördjupa vår relation. Redan i yngre ålder hade jag själv upplevt en existentiell kris då jag drabbades av cancer. Det gav mig insikt om livet som sådant och mitt eget ansvar för mitt välbefinnande.

Genom att använda detta formulär accepterar du att Gestaltterapeut Ina Nissen lagrar och hanterar dina uppgifter.
Uppgifterna i fråga kommer att användas för att återkoppla till dig som kund/besökare.

Samtalsterapi i Ronneby

Terapikompetens att lita på!

Vad är gestaltterapi?

Det är en terapiform som utgår från det humanistiska och existentiella området. I det grova handlar det om att lyfta fram vårt eget självmedvetande för att ge mening åt livet. Det handlar med andra ord om att frihet, val och ansvar ska leva i en slags symbios med varandra. Syftet är att stärka klientens självförtroende för att bestämma riktningen i livet. Det är en blandning av upplevelse samt att stretcha gränser på alla plan.

Vad är parterapi?

Gestaltterapi fokuserar på relationer som ett sätt för att upprätthålla psykiskt välmående. Det är också en anledning till att jag även erbjuder parterapi. Något som faktiskt behövs trots att kärleken spirar. Att fastna i ett destruktivt beteende i omgivning av de vi älskar allra mest kan ske utan att vi förstår varför. Under mina sessioner inom parterapi går vi på djupet i vad som skett. Vi behandlar områden så som tillit, gemensamt beteende samt vad bägge ger tillbaka till relationen. Är ni måna om att fördjupa er relation och gro vidare ert förhållande är parterapi rätt steg.

Gilla mig gärna på Facebook!

Våra tjänster

Samtalsterapi - Gestaltterapeut Ina Nissen

Samtalsterapi

Läs mer här
Parterapi - Gestaltterapeut Ina Nissen

Parterapi

Läs mer här
Gestaltterapi - Gestaltterapeut Ina Nissen

Gestaltterapi

Läs mer här

Ditt självklara val när du vill hitta din gestaltterapeut I Malmö!

BOKA HÄR

För vem är terapin till?

Idag förväntas det ofta att vi ska finna oss i situationer och framför allt låta saker passera smärtfritt. Men faktum är att livet är mer skört än så. Även de efterlängtade händelserna kan ibland kännas komplicerade. Jag är själv mamma och just föräldraskapet ligger mig varmt om hjärtat. Att få barn är ett bra exempel på det nämnda gällande livets mest älskvärda moment. Det är stort, men samtidigt omvälvande. Samma sak gäller även de barn som aldrig får chansen att födas. Mina människomöten sätter den empatiska närvaron i centrum för att läka själens sår.

Nyfikenhet om livet

Att gå i samtalsterapi behöver inte alltid vara ett sätt för att hitta en utväg från något smärtsamt. Jag välkomnar även människor som helt enkelt önskar lära sig mer om sig själva. Terapi kan hjälpa på flera plan; både som en läkningsprocess och en djupare existentiell förståelse. Ibland kan klienter behöva terapi under en längre tid, medan det andra gånger kan räcka med ett par fåtal sessioner. Har du funderingar kring mig som gestaltterapeut och hur jag kan hjälpa dig/er? Varmt välkommen att höra av dig till mig Ina Nissen!